Over mij

Nova Borgers groeide op temidden van een muzikale familie en studeerde in 2006 af aan de Tilburgse Rockacademie. Het uitbrengen van haar debuutalbum “…SAME AS NEVER BEFORE” in 2008 is een eerste mijlpaal in Nova’s zangcarrière. Op zoek naar repertoire waar ze helemaal in op kon gaan, kwam ze uiteindelijk uit bij het vroegere materiaal dat geschreven was door haar vader Bertus Borgers (o.a. bekend van Herman Brood, Golden Earring en Sweet ‘d Buster).

Het album werd goed ontvangen in de pers :

“…nummers met veel hitpotentie en mooi rootsy stemgeluid.” (Live XS)

“…Nova heeft een gouden keeltje…” (Musicfrom.nl)

“…duidelijke hitaspiraties…” (FRET)

Ondertussen  heeft Nova niet stilgezeten. Samen met verschillende songwriters door het hele land is ze liedjes aan het schrijven voor een geheel nieuw repertoire.
Nova heeft 1 song  al laten horen op TEDx Eindhoven, waar ze een inspirerende speech gaf over zingen. In april 2017 verschijnt er een Nederlandstalige EP.

Daarnaast is ze samen met Bertus Borgers te zien in de theatershow : IK HOU VAN HERMAN. In dit stuk vertelt Bertus over zijn vriendschap met Herman Brood. De Rock & Roll nummers zijn helemaal uitgekleed tot intense en intieme songs. Hiervan kwam al de single uit : Never Be Clever, die ze ook ten gehore mochten brengen in Paradiso. IK HOU VAN HERMAN is vanaf 2012 in de Nederlandse theaters te zien.

Als Nova niet op het podium staat, dan geeft ze zangles aan iedereen die het heerlijk vindt om te zingen op haar eigen zangschool SingShop, waarmee ze ook de Sing-a-long in de Effenaar organiseert.